سرمایه‌گذاری در زمین، توسعه‌ی بازیافت و بهره‌وری سبز

«سرمایه‌گذاری در زمین، توسعه‌ی بازیافت و بهره‌وری سبز»، شعار امسال برای روز جهانی زمین پاک بود که همه‌ ساله توسط سازمان ملل متحد عنوان می‌شود. روز جهانی زمین پاک، باز هم بهانه‌ای است که دوستداران محیط‌زیست در سراسر کشور برنامه‌هایی را در راستای شعار تعیین شده، به منظور حفظ محیط‌زیست و فرهنگ سازی در این زمینه اجرا نمایند.

این روز هر ساله در ۲۲ آوریل مصادف با دوم اردیبهشت‌ماه، در تمام دنیا برگزار و به همه‌ی مردم روی زمین یادآوری می‌شود که نباید سیاره خود «زمین» را فراموش کنند و به فکر حفظ آن باشند.

هدف از نام‌گذاری این روز به نام زمین پاک، ایجاد آگاهی جهانی و نیز قدردانی از نعمت های زمین و منابع و ذخایر طبیعی آن است. در بسیاری از کشورها و همچنین کشور ایران هفته اول اردیبهشت به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است و هر سال طبق مراسم ویژه‌ای این هفته، پاس داشته می‌شود.

باتوجه به نگرانی‌هایی که در چند قرن اخیر در زمینه محیط‌زیست به‌وجود آمده است، خصوصا آلودگی‌های شدید آب، هوا و خاک در سراسر این کره‌ی خاکی، لازم است بیش از پیش به این امر مهم توجه شود. مسئلـه‌ی آلودگـی زمیـن یکـی از مسائل عمده‌ی محیط‌زیست و دغدغه‌ی عمده‌ای برای دست‌اندرکاران محیط‌زیست در سراسر جهان است. میزان تولید زباله در سراسر جهان و یافتن محل دفن صحیح و بهداشتی برای آن از مسائل مهم به‌خصوص در کشورهای کوچک و در حال توسعه است. از این رو از جمله اقداماتی که در هفته‌ی زمین پاک توسط ارگان‌های متولی و همکاری گروه‌های مردمی صورت می‌پذیرد، برگزاری مراسم‌های سخنرانی و بزرگداشت، پاکسازی محیط‌زیست، کوهستان یا قسمتی از محیط شهری به عنوان بخشی از زمین، توجه به مسئله‌ی جمع‌آوری و بازیافت زباله، جلب توجه به مسائل آب و هوا و سایر منابع طبیعی روی کره‌ی زمین است.

در شهر سیرجان، از چند سال گذشته جهش قابل توجهی در توجه به مسائل محیط‌زیست به‌وجود آمده است، این جهش، با چند نقطه‌ی قوت و اقدام همزمان صورت پذیرفته است، که مهم‌ترین آن بوجود آمدن و مشارکت گروه‌های مختلف علاقه‌مند به محیط‌زیست تحت عنوان سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن‌ها) می‌باشد. این گروه‌ها با مشارکت و همکاری با
ارگان‌های متولی حفظ محیط‌زیست نظیر واحد HSE (بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست) شهرداری و اداره‌ی حفاظت محیط‌زیست شهرستان کمک به اشاعه‌ی فرهنگ حفاظت از محیط‌زیست می‌کنند.
همانطور که می‌دانید یکی از راه‌های رسیدن به اهداف اجتماعی مانند جامعه‌ی سالم، توسعه‌ی پایدار و حفظ محیط‌زیست استفاده از مشارکت مردمی می‌باشد. در زندگی اجتماعی انسان‌ها، فرآیند مشارکت، از جایگاه ویژه و برجسته‌ای برخوردار بوده و هست. مشارکت مردمی که به شکل مشارکت همگانی درمی‌آید، چون برآمده از دل مردم است، با تاثیر گذاشتن بر فرهنگ مردم و جلب توجه عموم به مسائل مورد نظر، در حفظ محیط‌زیست و توسعه‌ی پایدار شهری نقش بسیار زیاد و اساسی دارد.

یکی از فعالیت‌های واحد HSE شهرداری، به مناسبت هفته‌ی زمین پاک که به‌صورت مشترک با اداره‌ی حفاظت از محیط‌زیست و همکاری گروه‌های مردم‌نهاد برگزار گردید، پاکسازی محوطه‌ی بهشت زهرا و گلزار شهدا بود.

ناگفته نماند هدف از اجرای این گونه برنامه‌ها، تمیز نمودن محیط نبوده بلکه تنویر افکار عمومی در زمینه محیط‌زیست و تبدیل آن به فرهنگ عمومی می‌باشد. شایسته است این تفکر که زمین، خانه‌ی انسان‌هاست و برای اینکه زنده بمانیم بایستی زمین را حفظ کنیم، تفکر همگانی گردد و توجه داشته باشیم زمین، توان و ظرفیت خاص خود را دارد که بیش از آن نمی‌توان از آن برداشت کرد و در آن تغییرات داد؛ لذا شایسته است همگی برای حفظ آن تلاش نماییم.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://sirjanshahr.ir/?p=10048

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

پیشنهادی: